Povídání pod článkem Babči Helči (https://babca-helca.signaly.cz/1203/age-of-pocitacovych-her) mě inspirovalo k tomu, abych zaštrachala ve skříni a vyhrabala slohový sešit ze základky, z 9. třídy, tedy doby, kdy mi bylo 14 let.

Moje závislost

Pominu-li vzduch, vodu, teplo a jiné životní podmínky, tak na plné čáře vítězí na mém žebříčku neživých hodnot počítač. Nejsem blázen, který si zapne akční střílečku a od dvou hodin odpoledne do pozdních hodin rozleptává střeva vesmírných vetřelců. Já jsem blázen, který si sedne ve dvě hodiny k počítači, zapne si "cédéčko" (jak jinak, než na počítači), hraje Sims, kterým staví virtuální domečky a zařizuje jim život, potom si na počítači přehraje film (Matrix - na tom jsem taky závislá), večer jde na počítači televize, popřípadě internet*, na kterém si onen zmíněný cvok stahuje obrázky z Matrixu, nebo z Pána Prstenů (ze kterých pak vytváří nekvalitní fotomontáže), nebo stránky o Keltech, Severské mytologii apod.
No, to jsem se nechala trochu unést a "lehce" jsem to zidealizovala, protože v mém pokoji přežívá ještě jedna osůbka** lačnící po tom zvuku dosednutí na židli a toužebně očekává až židle zavrzá pod ním, ne pode mnou. Proto se u nás strhávají bitvy "na počítač a na smrt", bohužel do těchto tvrdých a nelítostných soubojů se často přimíchají rodiče, a ačkoli se jich to vůbec netýká - počítač nám vypnou.
V této chvíli se svět mého bratra propadá do nekonečných temnot, ale já se přesunu ke své další závislosti a pohroužením do Pána Prstenů, nebo jakýchsi knih o výzkumu UFO, nebo megalitů a přechodů do jiných dimenzí***, se dostávám mimo realitu, a nepotřebuji k tomu LST (sic!!! pozn. souč. já) ani Absint****, ani nic podobného.
Zapomněla jsem popsat závislost na svých rodičích a kamarádkách, ale to by byly dalši tři (minimálně) strany navíc.

* Jo tehdá ještě býval vytáčenej přes telefon (pozn. souč. já).
** Správně, je to sourozenec (pozn. souč. já).
*** Já totiž toužila být záhadoložka (pozn. souč. já).
**** V té době jsem asi začala číst Baudelaira (pozn. souč. já).

-> Myslím, že z toho plyne, že jsem byla normální feťák jakékoli virtuální reality a nadužívala jsem velká písmena. Teď už to aspoň tolik nepřeháním s majuskulemi.